miércoles, 11 de noviembre de 2009

Cartas al director

Si alguna vez os viene en gana explicarnos cualquier cosa, como es el caso de esta entrada, nos lo hacéis llegar, y encantados lo publicaremos.

L’altre dia ens van venir a instal·lar a casa l’Imagenio. A la trentena trucada d’una amabilíssima operadora amb accent sud-americà, la meva dona i jo vam claudicar i vam acceptar la promoció de Telefònica més pel fet de poder comptar per fi amb el descodificador de la TDT, i allunyar l’imminent fantasma de l’apagada analògica, que per l’oferta de canals televisius que comporta. Així que, dissabte al migdia, va aparèixer per casa un tècnic que va acabar d’omplir el menjador -ja atapeït d’electrodomèstics: televisió, DVD, vídeo, ràdio, CD, ordinador, impressora i telèfon- amb un parell més d’aparells que fan llumetes tot i no estar en funcionament, una munió de cables, routers, connexions Wi-fi i caixes de cartró i bossetes de plàstic buides. L’home va marxar de pressa empaitat per la gana i ens va deixar palplantats amb un gran problema perquè es veu que la connexió wi-fi impedeix el router de l’ordinador accedir a internet; o que l’ordinador té un programa de seguretat que no deixa instal·lar cap altre dispositiu; o que el dispositiu de seguretat és incompatible amb la connexió d’internet; o que el wi-fi i el router estan barallats i no s’avenen bé... la veritat és que ni ho sé però és una conya perquè ara hem de trucar a un tècnic informàtic que ho miri i mentre hem d’anar connectant un router inal·làmbric de l’ordinador a la tele i viceversa segons l’aparell que vulguem fer servir.

Total, que l’electrònica i la informàtica que fan la vida més fàcil a tothom, a mi me la compliquen molt. Miro la pantalla de televisió i només veig que un munt d’informació impresa sobre la imatge i penso que em sobrepassa aquest desplegament brutal de tecnologia. Mentre la meva filla de cinc anys aprèn de seguida a fer anar un comandament a distància ple de botons enumerats i acolorits per veure el canal de dibuixos animats, jo em deixo vèncer pel desànim i torno enrere la ment per recordar quan, de petits, la meva germana i jo baixàvem a casa dels avis per poder veure els episodis de la Heidi i el Marco. Després de fer-nos un tip de plorar l’avi ens explicava batalletes de quan la seva família tenia una vaqueria i venien llet al carrer Consell de Cent. Vaques a l’eixample de Barcelona! Com va passant el temps. No penso que m’hagi fet tan gran però d’aquí a poc em veig explicant-li a la meva filla aventures del tipus: “quan jo tenia la teva edat, només hi havia dues cadenes i la tele era en blanc i negre...”. Ella em sentirà sense escoltar-me i seguirà mirant la pantalla.



Deltoya

9 comentarios:

Pedro Pico dijo...

Hay que ver cómo está todo! y cómo cambian los tiempos! quien me iba a decir que el Azagra tuviese problemas con el ADSL, o sea el mismo que popularizó lo de Bebe y lucha y el PGB!! Seguro que fue él quien se inventó el eslogan de Timofónica!

Pico Vena dijo...

En lugar de PGB será PGC, o sea, Patido de la gente del Cibercafé!

Me pico en la vena con orujo de hiebas dijo...

Yo prefiero el chupito de orujo a la informática. La informática es lo peor. Alguien sabe cuándo es la mejor época para comprase un pc? En las ofertas de navidad? Cuándo la gorrionada empieza las clases en otoño? Cuándo renuevan los modelos?
Pues da igual, porque cuando vayas te venderán un modelo que a los 3 meses no servirá porque habrán sacado el triple núcleo o microconductores electrónicos impulsados con orujo de 200ºC a las finas hierbas o algo, o al revés...

A pico y pala dijo...

No saben res les companyies telefòniques, posen veus sudamericanes -més amables i agradables que les d'aquí-, per vendre els seus productes o en els telèfons d'informació i reclamacions, i a no ser que siguis un xenòfob-racista, te treuen les ganes d'insultar-los. Si sortís la típica veu de funcionari de llocs com el INEM, de fill de puta cap a dalt no els salvava ningú... i l'operari que va fugir segur que ja es veia venir la que li podia caure sobre...

Dioni dijo...

Es un buén momento para dejar de ver la televisión con el apagón analógico...

Yo estoy esperando ese día... no tengo receptor de TDT ni nada... la tele pasará a ser un mueble más... estoy pensando hacerla servir de mesa, como es plana, le pondré 4 patas y a correr...

Aprovechar el momento y dejar de ver la tele... no os dejéis engañar

El juez Garzón dijo...

Si señor estoy con Dioni, lástima que me perderé el programa ese de juicios, DE BUENA LEY, que es imprescindible

antonimo dijo...

Qué hubiera sido de la tv sin TOKATA....como molaba tokata

san miguel dijo...

¿os habéis enterado que han descubierto agua en la luna? Vaya pardillos!
En vez de gastar dinero en buscar agua por ahí, podrían gastarlo en fabricar más cerveza para aquí...
Lo que hay que ver...!

Anti... dijo...

Per fi comentaris sensats a partir d'un article del blog!!! Deltoya, has conseguit generar debat interessant sobre el consumisme, el capitalisme i el gran “enemigo en casa” de l'home: la TV...
si en el fons sou tots uns antisistema... fins i tot hi ha un Josep Tomàs dels antisistema esquivant pilotes de goma, que se us va colar i es el que volíeu dir en el gag del FMI; en aquest cas, els antidisturbis fan de toros, per això son el símbol dels "españolazos salvapatrias"